Ambasador BiH u Rusiji

Samardžija: Ministarstvo spoljnih poslova je već tri godine društvo jednog lica

  • Извор: СРНА
  • 21.12.2022. 08:48

Ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija rekao je Srni da se ne može očekivati nikakva reakcija iz Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH povodom nenajvljene i polutajne posjete resornog ministra Bisere Turković Maldivima jer je to već tri godine društvo jednog lica i nekoliko bliskih saradnika.

Samardžija je istakao da ova posjeta Maldivima nedvosmisleno potvrđuje njen nečasan i nemoralan odnos prema građanima BiH.

"Prosto je nemoguće naći prave riječi kojima bi čovjek okarakterisao ovako ponašanje Bisere Turković. To je negativan lik jedne nečasne karijere, žene koja će sigurno ostati zabilježena kao najlošiji ministar za 25 godina od kada postoji Ministarstvo inostranih poslova postdejtonske BiH", rekao je Samardžija.

Provoditi se po Maldivima, rekao je on, na račun budžetskih sredstava BiH može samo neko ko nema ni trunke morala, a posebno ako u tu priču uvlači navodnu podršku Maldivima nekim rezolucijama podrške BiH.

"Sve je to samo ciničan izgovor za ljetovanje na maldivskih prijatnih 30 stepeni Celzijusa i ne može se ni očekivati nikakva reakcija iz Ministarstva jer je to već tri godine društvo jednog lica i nekoliko bliskih saradnika koji su vjerovatno više zabrinuti zbog njenog povratka u hladno Sarajevo i velikih temperaturnih razlika", zaključio je Samardžija.

Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković posjetila je Maldive, o čemu ministarstvo kojem je na čelu nije objavilo ni najavu niti saopštenje iako se sastala sa predsjednikom ove zemlje Ibrahimom Mohamedom Solihom. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.