Након саслушања у Републичком тужилаштву

Адвокат Ступар пуштен да се брани са слободе

  • Извор: Глас Српске
  • 08.12.2023. 14:55

Бањалучки адвокат Драган Ступар који је ухапшен због сумње да је починио породично насиље, напад на судију или јавног тужиоца, те због посједовања оружја, након саслушања у Републичком тужилаштву пуштен је да се брани са слободе, потврђено је "Гласу Српске".

Ступар је ухапшен у сриједу у акцији "Адвокат" због сумње да је починио више кривичних дјела, а терете га да је починио кривична дјела  породично насиље,  недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја те напад на судију или јавног тужиоца.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, приликом хапшења код њега су пронађена четири пиштоља и 435 комада муниције. Према незваничним информацијама он је пријављиван полицији чак 13 пута породичног насиља, односно због сумњи да је злостављао бившу супругу којој је наводно пријетио и оружјем.

-  Према пријавама које су поднесене против њега полицији он ју је злостављао и психички и физички и на друге начине малтретирао. Чак је у једном наврату пријетио пиштољем у присуству малољетног дјетета-рекао је извор близак истрази.

Ступар је познати бањалучки адвокат који је заступао оптужене у великим случајевима убистава, трговине дрогом и другим тешким кривичним дјелима.

(Глас Српске)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)