Окружни суд Бањалука

Афера ”Возачке дозволе”: Укинут притвор осумњиченима у акцији ”Алтер его”!

Окружни суд у Бањалуци укинуо је притвор ухапшенима у акцији "Алтер его", осумњиченима да су у саставу криминалног удружења починили више кривичних ђела у вези са фалсификовањем докумената, злоупотребама при полагању возачких испита и издавања возачких дозвола.

На слободу је пуштен власник ауто школе ”Дадо” Далибор Крунић, руководилац Одсјека за лична документа у ПУ Зворник Милијана Пепић, Драган Стјепановић, Бранислав Писић, саобраћајни инспектору у Републичкој управи за инспекцијске послове Иван Лукић из Зворника, одборник Уједињене Српске у Скупштини општине Сребреница Мирослав Грујичић, те власник ауто школе "Омега 1" Мирко Стојановић.

Из Окружног суда у Бањалуци саопштено је да су осумњиченима одређене мјере забране међусобног састајања и комуницирања, те забрана састајања и комуницирања са четири особе које ће бити саслушане као свједоци у даљем поступку.

У КПЗ Туњице спроведени политичари, инспектор, полицајка...

У КПЗ Туњице спроведени политичари, инспектор, полицајка...

"Одређено је да се осумњичени не смију приближити на мању удаљеност од 150 метара једно другом, нити особама са којима им је забрањено састајање. Осумњичени су упозорени да су дужни придржавати се наведених мјера забране и уколико прекрше изречене мјере против њих може одредити притвор", саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

Контролу изречених мјера вршиће ПУ Зворник, а мјере ће трајати док за тим постоји потреба или не буде донесена другачија одлука суда.

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

Подсјетимо, акцију "Алтер его" спровела је СИПА у сарадњи са Републичким јавним тужилаштво РС. Групи се на терет ставља да починили кривично ђело удруживање ради вршења кривичног ђела у вези са фалсификовањем исправе, издавањем и употребом неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давањем мита, примањем мита, злоупотребом службеног положаја или овлашћења и трговина утицајем.

У акцији СИПА ухапшен дугогодишњи одборник и супруг актуелне одборнице ПДП-а

У акцији СИПА ухапшен дугогодишњи одборник и супруг актуелне одборнице ПДП-а

"Сви су осумњичени да су у периоду од новембра 2021.године до јуна 2023. године, ђелујући као организована криминална група на подручју Зворника, Осмака, Братунца, Власенице као и сусједних мјеста на територији Тузланског кантона учествовали у извршењу више кривичних ђела тако што су сачињавали лажне јавне исправе потребне за стицање права на полагање возачког испита и издавање возачке дозволе и као такве стављали у оптицај и зато примали новац од кандидата који су полагали возачки испит", саопштило је раније РЈТ.

Афера ”Возачке дозволе”: Ухапшена службеница ПС Осмаци и радник општине

Афера ”Возачке дозволе”: Ухапшена службеница ПС Осмаци и радник општине

У истој акцији је, на подручју Тузланског кантона, ухапшено је шест особа. 

Пратите нас и путем Вибера