СИПА

У прошлој години одузето 269 килограма кокаина вриједног 30 милиона евра

  • Извор: СРНА
  • 14.03.2024. 10:20

Агенција за истраге и заштиту БиХ одузела је у прошлој години 269 килограма кокаина, чија је тржишна вриједност процијењена на 30 милиона евра, рекао је замјеник директора Сипе Зоран Галић.

Галић је рекао да је дрога у БиХ долазила из Јужне Америке и да је вјештачењем утврђено да је кокаин високе чистоће.

Он је навео да је СИПА у претходном периоду провела 27 истрага везаних за финансијски криминал и корупцију.

- Неке од значајнијих акција су "Профит", "Карантин", "Конак", "Рудник", "Ас", "Трик", "Дијамант", "Магнет" - рекао је Галић.

Он је нагласио да се велика пажња посвећује и борби против тероризма, који представља један од највећих безбједносних изазова данашњице.

Указао је на добру сарадњу СИПА са свим полицијским тијелима у БиХ, Министарством безбједности у Савјету министара, тужилаштвима и судовима, те другим надлежним тијелима.

- Морам истаћи да је посебно значајна сарадња остварена са Европолом и другим међународним партнерима у облику размјене информација и уступљених података када је ријеч о апликацијама "Скај" и "Аном", што је допринијело интензивирању оперативно-истражних радњи СИПА - рекао је Галић за "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Говорећи о очекивањима формирања радне групе "Зебра", Галић је оцијенио да ће то много допринијети у спречавању кријумчарења и трговине људима, те да ће лакше бити доћи до организатора криминалних удружења.

Он је напоменуо да ће оперативна радна група "Зебра" окупити полицијске стручњаке из Хрватске, Словеније, БиХ, Њемачке и Румуније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм