Lider DF-a

Mandić: Tražimo ostavke rukovodstva TVCG zbog ponižavajuće emisije

  • 19.02.2020. 13:46

Poslanički klub Demokratskog fronta (DF) pozvao je rukovodstvo Televizije Crne Gore (TVCG) da podnese ostavke zbog ponižavajuće dokumentarne emisije o Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju koja je emitovana na prvom programu te medijske kuće.

Lider DF-a Andrija Mandić kaže da, ukoliko rukovodstvo TVCG, kao i urednici i organizatori sramne sinoćnje emisije ne podnesu ostavke, DF traži od Savjeta javnog servisa da ih u roku od 24 časa razriješi jer rade opasan posao zavađanja i sukobljavanja građana Crne Gore.

"Ako ni Savjet ne završi taj posao, u Skupštini ćemo otvoriti temu o smjeni onih članova Savjeta koji nisu glasali za smjenu direktora i menadžmenta", poručio je Mandić.

On je na konferenciji za novinare ocijenio da se takvim emisijama "želi posijati zlo sjeme i raspaliti vatra koju niko ne može ugasiti".

Prema njegovim riječima, TVCG, nažalost, nije javni servis, nego televizija Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

"Imamo televiziju kojom se upravlja, komanduje i diriguje iz ANB-a, preko njihovih agenata koji se, sticajem okolnosti, predstavljaju kao direktori, urednici i slično. Vidjeli ste i po onim snimcima i VHS materijalu da je najveći dio donesen iz podruma te agencije", naveo je Mandić.

On je istakao da su litije koje se organizuju u crnogorskim gradovima "jedna velika hrišćanska priča koja nadmašuje domete male Crne Gore".

"Želimo da se naš zahtjev realizuje što prije, da podnesu ostavke direktor crnogorske televizije i svi koji su učestvovali u onom bespredmetnom, ponižuvajućem, neljudskom uratku", dodao je Mandić.