Za tri mjeseca

Kod Subotice otkriveno više od 7.000 migranata, oduzeto 39 komada vatrenog oružja

  • 14.07.2023. 15:02

Policija je u blizini naselja Makova sedmica kod Subotice otkrila i postupala prema više od 7.000 neregularnih migranata i oduzela 39 komada vatrenog oružja za tri mjeseca, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Gašić je u razgovoru sa građanima mjesne zajednice Makova sedmica rekao da je policija u posljednja tri mjeseca iz okoline dislocirala 6.278 iregularnih migranata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Više od 400 ilegalnih migranata otkriveno u Subotici

Više od 400 ilegalnih migranata otkriveno u Subotici

„Od kraja februara do početka juna ove godine, samo na ovom području, postupano je prema 7.341 iregularnom migrantu, a podneseno je 229 krivičnih i 746 prekršajnih prijava. Tokom ova tri mjeseca dislocirano je u prihvatne centre 6.287 iregularnih migranata.

Obavljena je kontrola 44 objekta smještaja i oduzeto 39 komada vatrenog oružja“, izjavio je Gašić.

Migrant djevojčici zabio nož u stomak dok je išla ka školi

Migrant djevojčici zabio nož u stomak dok je išla ka školi

On je naglasio da je policija u tom periodu privremeno, do okončanja sudskog postupka, oduzela 41 putničko vozilo od osoba koje su se bavile ilegalnim prevozom migranata.

Građani su ministru iznijeli probleme sa kojima se susreću u svojoj mjesnoj zajednici i zatražili podršku i riješenje problema, ali su i pohvalili prisustvo policije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Migranti oteli brod, specijalne snage u akciji

Migranti oteli brod, specijalne snage u akciji

Ministar je ukazao da je na ovom području samo tokom tri mjeseca aktivno prisutno više od 1.400 pripadnika MUP, kao i da je na granici sa Mađarskom prisutno 75 pripadnika Fronteksa.

(Foto: MUP Srbije)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм