"Подржаћемо све што је добро за Србију!"

Несторовић за АТВ: "СПН" је антисрпска коалиција, "кључ за власт" није у нашим рукама!

  • Извор: АТВ
  • 21.12.2023. 19:27

Подржаћемо све што је добро за Србији, а коалиција СПН је антисрпска коалиција, рекао је за АТВ доктор Бранимир Несторовић, носилац листе "Ми-глас из народа".

Што се тиче подршке у Скупштини Србије, Несторовић каже да ће подржати све што је добро за Србију.

"Ако неко предложи нешто што је позитивно за Србији, па нисмо идиоти да не подржимо, али не очекујемо такве предлоге. Ми ћемо наравно предлагати своје законе. Имамо врло озбиљан сет закона из економије, здравства, образовања и то ћемо да предложимо. Прво што ћемо да предложимо је да ставимо да гласање је да је био геноцид у НДХ. Три пута наша скупштина није то изгласала. Са овом подршком народа мислим да већ на сљедећим изборима имамо шансу да будемо међу двије или три најјаче странке  или покрета у Србији и да можемо да креирамо политику", рекао је Несторовић за АТВ, те је коментарисао нападе на грађане Српске који долазе из редова опозиције.

Несторовић открио да ли ће подржати СНС у Београду

Несторовић открио да ли ће подржати СНС у Београду

"Они шире тај сукоб међу Србима, то им је посао. Јесте био један број људи који су овдје гласали, али свако зна да одређен број људи има двојно држављанство јер ми имамо тај специјални однос. Ми ћемо се борити да будемо једна држава и тај број људи није могао да утиче на изборне резултате, то су приче за малу дјецу. Ако гледаш на Београду гдје је било неких милион бирача, тих неких, 20.000 колико кажу да је дошло, није могло да преломи изборе и битно промјени резултате, али се шири та прича као Срби преко Дрине, Срби овамо-онамо, стално покушавају да нас подјеле и унесу злу крв. Али та, они себе зову "елитом београдском", они мрзе и остатак Србије. Срби са Косова су им "косовари", ови овакви... Они мрзе Србију јер Србија мрзи њих и не гласа за њих. Сад су одскочили јер су имали лажну платформу борбе против насиља. Нико од њих није поменуо насиље над Србима на Косову. То је једна контролисана опозиција, контролисана од стране запада. Ружно је вријеђати грађане јер не мисле као ти", истакао је Несторовић за АТВ.

Три трагедије које су доктору Несторовићу промијениле живот

Три трагедије које су доктору Несторовићу промијениле живот

Он сматра да "кључ за власт" није у њиховим рукама.

"Мислим да кључ за власт није у нашим рукама, то је сада прича. Као ми ћемо да пресудимо изборе, не ваља за мале да пресуђују међу великима. Ми смо разговарали пуно о томе. Ја лично бих био спреман да жртвујем све и своје име ако би владајућа странка пристала да испуни три захтјева. Прво да пониште Охридски споразум и њемачко-француски план, друго да пониште Бриселске споразум и треће да забране промоцију ЛГБТ. Те три ствари кад би потписали да ће да се изгласају, ја лично бих пристао да их подржим и ризиковао бих да ме сви напљују. Ја нисам ни ушао због себе у ову причу. Ово за шта се ми боримо то је дуга борба. Ово би био тренутни резултат, ми би тренутно спасли Косово, видите каква је Република Српска под каквим је ударима са свих страна. Немам никакав финансијски циљ, ја нисам тај. Имам сасвим колико ми треба. То је хипотетички, али они то нама не могу да обећају, то је потпуно јасно. Они имају обавезе према ЕУ. Тако да генерално не, ми смо основани као покрет да не буду ни са једним ни са другим. 

Несторовић: У Београду смо тас на ваги,

Несторовић: У Београду смо тас на ваги, "Србија против насиља" прави атмосферу Мајдана

Ми смо најближи да останемо ми, јер ми смо народ и слушамо шта нам народ каже. Судећи по коментарима људи који мене срећу, 95 одсто је да останемо самостални. Нама додуше нико ништа није ни нудио. Мене је једино контактирао Милош Јовановић, међутим они су се одлучили за СПН, а то је опција које је антисрпска, ја то увијек причам. Ми не желимо да будемо у власти да би били у власти, желимо да мијењамо ствари, тако да они нису никаква опција.

Без обзира на све приче и што лудују ови "другосрбијанци" по мрежама и њиховим каналима, ми нисмо имали никакву конкретну понуду, ни преговоре ни контакте. Размишљају како да се извуку из овога. И власт и опозиција су у деликатној ситуацији. Чак и одборници који би се приклонили једној страни, није лако у овом тренутку. Кад су обични избори, претрчиш па нико не зна ни име. Прије двије године неки одборник Двери претрчао и омогућио власт у Београду и нико му и не зна име, сад не би било тако. Сад му не би било лако да се шета улицама града, каже Несторовић.

Носилац листе "Ми-глас из народа" објаснио је како је кренуо процес.

"Прво смо се фокусирали да прикупимо потписе, јер нам је било јако стало да будемо видљиви. Излазак на изборе је ипак нека прилика да неки људи чују за тебе. Друго, онда кад смо почели да прикупљамо потписе, то је били невјероватно, тај одзив људи, јер одговорно тврдим да већина листа није прикупљала потписе, тј. бар ми на терену нисмо видјели да је овјеравао некоме.

Одзив људи је био фантастичан, људи су сами долазили, доносили већ овјерене потписе, плаћали из свог џепа ту и онда је и нас понијела та енергија људи, видјели смо да то стварно добија неки замах и онда смо поставили за задатак да пређемо цензус, а то уопште није лако. Ми смо добили око 170.000 гласова, то је много, то је рецимо град Ниш или Бањалука отприлике. Кампања је била јако кратка, ми смо имали потпуно ограничење у медијима државним, практично нас нигдје нису пуштали, па смо се онда окренули друштвеним мрежама и то је било јако напорно. "Трчали" смо са подкаста на подкаст, снимали спотове, ишли по трибинама... све смо плаћали сами и одзив људи је био феноменалан. 

Несторовић: Са Ђиласом сигурно нећу у коалицију!

Несторовић: Са Ђиласом сигурно нећу у коалицију!

Ми смо имали предизборни скуп у хотелу Југославија и сала је била препуна. Преко 1000 људи је било присутно, и за некога ко је практично за прије три недјеље се практично слабо и знало да постоји и да је кренуо у кампању, то је потпуно невјероватно. Атмосфера је била таква да сам се ја расплакао. Невјероватна енергија је уложена", рекао је Несторовић.

Доктор каже да је након тога циљ био да се пређе цензус, што је његова листа и успјела да уради.

"Ја сам рекао ако буде 3.0001 одлични смо. Кад су почели да стижу резултати било је јасно да смо много изнад, онда је стигла вијест од ЦеСиД-а, и кад они кажу ријетко ко се усуди да прекроји и да имамо преко 5 одсто. Ту је било мало флуктуације, ако гледаш да је само пет листа ушло у парламент, ако не рачунамо мањинске, иза нас су остале озбиљне партије, са професионалним политичарима", рекао је Несторовић за АТВ.

Он је и објаснио како су успјели да остваре овај изборни резултат.

"Ми смо били препознатљиви од раније, људи су нас познавали од раније. Ово што је важно, ми смо причали ово што стварно народ мисли. Ако гледаш анкете јавног мњења, 80 одсто Срба зна шта хоће. Неће у НАТО, неће санкције Русији, не да Косово, не да Републику Српску, не да Црну Гору. Ми смо у ствари некако, јер нисмо политичари, и немамо аранжман и не морамо да пазимо шта причамо, ми смо то онда артикулисали и онда људи су то препознали као своју платформу. Људи нам кажу "причате као да сте на узели ријеч из уста". Људи препознају нашу платформу. Послије избора то је експлодирало, људи се јављају, хоће да се учлањују, а то је јако опасно. За један покрет је јако опасно када нарасте и када сви почну да се учлањују јер онда немаш никакву селекцију и ми ћемо то поприлично рестриктивно да радимо", истиче Несторовић и додаје да су циљ локални избори.

"Циљ су нам сад локални избори. За ово рачунамо да је прошло, спремамо се за изборе који ће бити у скоро 100 градова, а ако би ту постигли добар резултат онда имамо солидну основу да кренемо даље." 

Пратите нас и путем Вибера