Osumnjičeni za krijumčarenje kokaina

Predložen pritvor pripadnici BIA i policajcu

  • Извор: Блиц
  • 04.08.2022. 21:57

U Tužilaštvu za organizovani kriminal danas su saslušani pripadnici MUP i BIA, koji se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina, a predložen im je pritvor na osnovu tačke 1 i 3 ZKP za okrivljene Milivoja K. Dušicu J., Miodraga P. i Milana K., a na osnovu tačaka 1, 2 i 3 ZKP prema okrivljenom Danielu Jovanoviću.

Podsjetimo, prekjuče su uhapšeni policijski službenik UKP Daniel J. (41), njegova supruga pripadnica BIA Dušica J. (39), bivši policijski službenik K. M. (44) i građanin Ž. F. (34) iz Aranđelovca. Kako je MUP juče saopštio oni su novac stečen prodajom kokaina transportovali iz Evropske unije u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

Oni se terete da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, a policijski službenik Daniel J. i pripadnica BIA Dušica J. i zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i krivično djelo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka.

Osumnjičeni Danile J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtjev drugih članova te grupe, vršio provjere kroz baze podataka MUP, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i povjerljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe, navodi se u saopštenju MUP, piše Blic.

On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a dio novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.