Остаје на слободи

Одбјегли Мишковић лоциран у Хрватској, изручење није могуће

Ивица Мишковић (64) из Какња, који је побјегао из зграде Основног суда у Бањалуци, успио је пребјећи у Хрватску и тамо је лоциран, а будући да је ријеч о хрватском држављанину он неће бити изручен правосуђу БиХ.

”МУП Републике Српске активно ради на лоцирању наведеног лица од самог његовог бјекства и у сарадњи са колегама из Хрватске он је лоциран у тој земљи. О томе су обавијештене надлежне институције, које ће предузимати даље мјере у складу са међународним споразумима, јер се ради о лицу које је држављанин Хрватске”, рекла је за АТВ портпарол МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић.

Незванично сазнајемо да је хрватска полиција прошле седмице обавијестила МУП Републике Српске да је Мишковић пронађен и лоциран у Загребу, те да његово изручење није могуће.


АТВ у посједу новог снимка одбјеглог педофила, бјекство под лупом полиције

АТВ у посједу новог снимка одбјеглог педофила, бјекство под лупом полиције

РТРС пише да је након расписивања међународне потјернице за Мишковићем у марту прошле године, Интерпол Загреб доставио обавјештење да хрватски држављанин, према Уставу Републике Хрватске, не може бити изручен другој држави, осим кад се мора извршити одлука о изручењу или предаји, донесена у складу с међународним уговором или правном стечевином ЕУ, те да су о међународној потјерници обавијестили Министарство правосуђа и управе Републике Хрватске.

Мишковић без лисица сам остао у просторији из које је побјегао

Мишковић без лисица сам остао у просторији из које је побјегао

Истакнуто је да је уколико се жели иницирати уступање кривичног гоњења или преузимање евентуалног поступка изручења, неопходно да надлежни правосудни орган из БиХ ступи у контакт са Министарством првосуђа и управе Републике Хрватске.

Расписана потјерница за одбјеглим педофилом Ивицом Мишковићем

Расписана потјерница за одбјеглим педофилом Ивицом Мишковићем

Подсјетимо, Мишковић је 7. новембра побјегао након што му је изречена неправоснажна пресуда од четири године затвора због обљубе тада 9-годишње дјевојчице. Досадашња истрага је показала да Мишковић након пресуде није био везан лисицама, те да су га судски полицајци без надзора оставили у канцеларији, што је он искористио и искочио кроз прозор. У томе је покушала да га спријечи судска полицајка, која је стајала на улазу у суд, али није успјела.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм