Бањалука

Тумара неће у притвор, комшије се плаше за своју безбједност

Славиша Тумара (40) из Бањалуке, оптужени за прогањање дјевојке, неће бити притворен иако се више од двије и по године скривао од правосудних органа, уз помоћ чланова своје породице.

Тумара је јуче ухапшен у породичном стану у улици Краља Алфонса XIII на основу потјернице коју је за њим расписао Основни суд у Бањалуци јер се није одазивао на судске позиве. Он је суду био недоступан од 23. јуна 2021. године. Судска полиција Републике Српске га је више од 10 пута тражила на адреси, али би им чланови породице упорно тврдили да није у стану. Коначно је ухапшен након што је јуче издат налог за претрес стана у којем је и затечен.

Истовремено су ухапшене двије његове сестре, те мајка и отац, због сумње да су починили више кривичних дјела међу којима је и угрожавање сигурности својих комшија, те скривања Славише од правосудних органа. И они су, након полицијског задржавања, пуштени на слободу.

Ухапшени Бањалучанин се двије и по године крио у стану!?

Ухапшени Бањалучанин се двије и по године крио у стану!?

У Основном суду у Бањалуци наводе да, у овој фази поступка, Славиши Тумари неће одредити притвор.

”Тренутно не постоје услови за одређивање притвора у предмету који се против оптуженог Тумаре води због кривичног дјела прогањање. Везано са остала кривична дјела за која се оптужени сумњичи, потребно је да се обратите надлежном тужилаштву да ли ће предложити одређивање притвора или не”, наводе у Основном суду у Бањалуци.

У Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци су потврдили да је дежурни тужилац обавијештен о хапшењу ове породице, али да мјера притвора неће бити затражена за било ког члана, јер за то нема законских разлога.

Жандармерија ухапсила петочлану породицу

Жандармерија ухапсила петочлану породицу

Станари зграде у Улици Краља Алфонса XIII у Бањалуци обратили су се редакцији АТВ-а наводећи да се плаше за своју безбједност, јер са овом породицом годинама имају проблеме, а многи од њих су били изложени пријетњама, те физичким и вербалним нападима од стране осумњичених.

Њихов страх је додатно порастао јер су сазнали да је полиција, након хапшења, у стану ове породице пронашла календар у којем су записивали дневне рутине појединих станара зграде, водили евиденцију о доласку поштара, полиције и слично.

АТВ на мјесту хапшења петочлане породице: Погледајте прве фотографије

АТВ на мјесту хапшења петочлане породице: Погледајте прве фотографије

”Од њих страхује свих 13 породица које живе у згради. Плашимо се за безбједност својих најмилијих, јер сматрамо да та породица представља опасност за све. Више пута смо се обраћали надлежним органима, али нико ништа не ради и само пребацују одговорност с једне на другу институцију. Јавно позивамо надлежне да реагују и да се упусте у рјешавање овог проблема”, наводе станари.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)