Ministar privrede i preduzetništva

Mitrović sa predstavnicima njemačke kompanije: Zainteresovani za ulaganje u Srpsku

  • Извор: АТВ
  • 20.07.2023. 16:05

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović je, zajedno sa svojim saradnicima, održao danas u Banjaluci sastanak sa predstavnicima njemačke kompanije "WET GmbH&Co.KG Wuppertal“ Štefanom Pipertom, Tomasom Pipertom i Alenom Avdakovićem, navedeno je u saopštenju resornog Ministarstva.

Pored predstavnika njemačke kompanije, sastanku su takođe prisustvovali i predstavnici FIPA-e Ljiljana Bjelošević i Nina Pobrić, kao i predstavnik Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Alma Tabučić.  

“WET GmbH&Co.KG Wuppertal“ je njemačka porodična kompanija sa dugogišnjim iskustvom u proizvodnji sanitarnih proizvoda i instalacionih sistema, tehnologije odvodnje i cijevnih sistema, posluje širom svijeta sa 2.500 zaposlenih i šest proizvodnih lokacija. Namjera kompanije je proširivanje proizvodnje na područje jugoistočne Evrope.

Dodik: Razgovarano o važnim pitanjima za naš narod u Srpskoj i Srbiji

Dodik: Razgovarano o važnim pitanjima za naš narod u Srpskoj i Srbiji

“Nakon sprovedene detaljne analize, predstavnici kompanije su iskazali zainteresovanost za investiranje na prostoru Republike Srpske, prije svega zbog stabilnosti, blizine tržišta Evropske unije i drugih raznih pogodnosti i podsticaja koje Republika Srpska nudi. Kompanija planira da zaposli oko 150 radnika, uz predviđeno ulaganje u iznosu od oko 40-50 miliona evra”, navedeno je u saopštenju.

Ministar Mitrović je upoznao sagovornike sa spremnošću Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva da bi se realizovala ova investicija i predstavio im sve povoljnosti i podsticajne mjere koje Republika Srpska nudi potencijalnim stranim ulagačima. 

Sudar u kružnom toku u Banjaluci, gužva u saobraćaju

Sudar u kružnom toku u Banjaluci, gužva u saobraćaju

“Predstavnici kompanije su iskazali svoju iznenađenost i impresioniranost informacijama koje im je ministar Mitrović prezentovao, a takođe je obećao i svu dalju pomoć u realizaciji projekta, ako bi se ova kompanija odlučila da investira u Republiku Srpsku”, zaključeno je u saopštenju Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!