Језиво

Исповијест кума свирепо убијеног Кулишића - Глава је почела да му отиче

  • Извор: Телеграф
  • 19.02.2024. 06:52

Истрага убиства Саше К. (46) из Добоја ни послије 18 дана не престаје да интригира јавност.

Готово свакодневно се појављују нови детаљи у случају који је шокирао регион и то понајвише због тога што се након првобитне информације да су ухапшени жена жртве А.К. (34) и њен наводни љубавник Д.Л. (19) појавила и вијест која је све оставила без текста - трећа осумњичена особа у случају свирепог злочина је нико други до Сашина кћерка која има 14 година.

Добојлије махом говоре да су Сашу знале као вриједног и радног породичног човјека те су његов брак описивали као складан и идиличан. Новинарима су рекли да су дјеловали срећно и да су често шетали заједно или са дјецом и роштиљали по лијепом времену... Мјештани су и сами били затечени његовим убиством, а буквално шокирани информацијама о томе ко су осумњичени.

Марио Башић из Славонског Брода је кум и дугогодишњи пријатељи и пословни партнер убијеног Саше. Марио ставља посебан нагласак на ријеч пријатељ.

Кћерка убијеног Кулишића тврди: Ударали су га боксером, мотив су паре

Кћерка убијеног Кулишића тврди: Ударали су га боксером, мотив су паре

- Ништа ми није дужан тај човјек, ништа му нисам дужан, морално и људски смо се задужили. Кроз све смо прошли скупа и били смо највећи пријатељи. Био је са мном и када сам тонуо и кад сам се дизао, а и ја уз њега. Значи били смо један уз другог - тим ријечима је Марио за Телеграф почео да прича непознате детаље о Саши, али и његовој жени и кћерки.

Марио је дочекао новинаре са супругом и братом коме је Саша такође био кум. Сво троје су и даље видно у шоку и на рубу суза док причају о Саши.

На констатацију новинара да је Сашина кћерка из првог брака, Тамара, рекла за медије да је њен отац највише волио баш кћерку која је сада међу осумњиченима за убиство, Марио је изјавио да је то тачно.

- Трудио се да има све што јој треба. Свуда ју је водио са собом. Радила је с њим послове око куповине и продаје аутомобила, чишћења возила, бавила се онлајн лицитацијама, слала и примала мејлове... Он јој је уредно плаћао за све то усађујући јој радне навике. Била му је миљеница - каже Марио који је Сашу познавао 26 година.

Марио, видно потресен, каже да заиста ништа није слутило на трагедију, међутим, кад је дошло до најгорег, почео је да "премотава филм у глави" и тада су коцкице почеле другачије да се уклапају у стравични мозаик убиства из побуда које је тешко објаснити.

Мотив за Сашино убиство и даље није познат. Иако је полиција саопштила да се сумња да је у питању наводни љубавни однос Сашине жене и 15 година млађег момка, провлачи се питање да ли је мотив можда новац с обзиром на то да су се на профилу осумњиченог младића на друштвеним мрежама појавиле фотографије на којима се види хрпа пара.

- Саша је имао много више пара него што се мисли. Не би она остала без пара тако брзо и лако без и да он даље зарађује. Саша је цио живот вриједно радио и био радохолик. Милион пута смо знали да му кажемо да успори мало, да се проводи, али он није био кафански и расипнички тип. Баш је волио да ради. У његовој кући је након убиства пронађено много новца, а на рачунима је имао кудикамо више. Такође, онај момак који је ухапшен, сликао се са новцем за који тврдим да је Сашин и те слике постављао по друштвеним мрежама. А да ли је баш новац мотив... Па изгледа, али ће истрага показати - рекао је Марио.

За разлику од Добојлија, које тврде да је брак Саше и А.К. дјеловао идилично, Марио након убиства каже да су ствари, ипак, стајале другачије.

Сконтао је да се нешто дешава: Сахрањен Саша Кулишић

Сконтао је да се нешто дешава: Сахрањен Саша Кулишић

- Саша је био човјек старог кова. Није причао о својим проблемима или је то изузетно ријетко радио. За све године тог његовог другог брака само ми је можда два или три пута рекао да нешто не ваља - тврди Марио.

Оно што дијелове мозаика Сашиног убиства сада чини другачијим јесте баш поновно и другачије уклапање тих дијелова. Марио, наиме, каже да су те Сашине опаске изречене неколико мјесеци прије него што је почео другачије да се понаша. Како се претпоставља, промјена у понашању била је узрокована лијековима које су му жена и кћерка, како се сумња, стављале у лимунаду.

- Прије неколико мјесеци је почео чудно да се понаша, али и да изгледа другачије - говори Марио док показује Сашине фотографије из тог периода.

Саша није хтио ни да иде код љекара.

Отац Дражена ухапшеног због убиства Кулишића: Ја у Добој не смијем

Отац Дражена ухапшеног због убиства Кулишића: Ја у Добој не смијем

- Дјеловао је изгубљено, као да није овдје... А онда је и глава почела да му отиче. Питали смо га милион пута да ли је добро, како се осјећа, савјетовали га да мора да оде код љекара... А он, какав је био, ни да чује! Једва је на крају преломио и отишао на прегледе. Послије ми је рекао, када сам га поново видио у том чудном стању, да је био код љекара, да му је рекао да је добро, да му је и крвна слика добра - прича Марио и додаје да је Саша, како он вјерује, 7. октобра под дејством лијекова слетио с пута када се из Славонског Брода враћао за Добој.

Ипак, на упорно наговарање Башића да до краја истражи и пронађе узроке свог чудног стања, Саша је на крају одлучио да иде и на токсиколошку анализу, како би видио да ли у организму има неких отрова.

- Мислим да је то био кључни моменат и пресудна одлука... Недуго послије те одлуке је убијен. Да је отишао на токсиколошке анализе и да су открили да је трован - рекао је Марио и застао у пола реченице.

Нажалост, неколико дана послије тога је убијен, тако да та анализа и њени резултати, као и оно што би послије тога услиједило, остају у домену познатом као "шта би било да је било", констатовали су Марио и његова супруга и брат.

Комшије осумњиченог за убиство Кулишића: Мајка му чупа косу и плаче

Комшије осумњиченог за убиство Кулишића: Мајка му чупа косу и плаче

Марио је испричао и да је Саша од њега позајмљивао у више наврата рено флуенс, а онда додао забрињавајућу информацију.

- Тај аутомобил има ЏПС. Након што ми је Саша рекао да има проблеме с А.К, али и због стања у ком је био, погледао сам податке са ЏПС-а. Знао сам да је А.К. возила тај аутомобил. Видио сам куда се кретала, по ауто-путу, ишла до бензинских пумпи... Вјерујем да се тамо виђала с оним Д.Л. - увјерен је Марио.

На све то додаје још један шокантан детаљ.

- На ЏПС-у је писало да је на једном дијелу пута аутомобил теран 195 километара на сат. А.К. ми је рекла да је возила кћерке, а када сам је суочио с том информацијом одговорила је да се занијела. Рекао сам јој да она није добар возач и да то више никада не ради - рекао је Марио и показао новинарима податке са ЏПС-а.

Башићи су током разговора са новинарима небројено пута поновили да "Саша ово није заслужио". Говорили су и надопуњавали се како је био сјајан човјек, одан муж, предиван отац. Међутим, не могу да "прогутају" то што је његова кћерка и миљеница осумњичена да је дио овог свирепог злочина.

Полиција испитује како су набављене таблете којима је омамљен Кулишић

Полиција испитује како су набављене таблете којима је омамљен Кулишић

- Знате, неколико дана прије Сашиног нестанка, нестала је кћерка А.К. А када је Саша нестао и када ме је мала позвала да каже да тате нема нигдје, одмах сам отишао у Добој. Али када сам ушао у кућу, све ми се преокренуло... Мала је била хладна. Није дјеловала забринуто иако јој није било ни маме ни тате. У први мах сам помислио да је Саша у оном чудном стању отишао у шуму и да ће се вратити када падне мрак. А онда сам на кревету видио трагове крви... Одмах сам позвао полицију - прича Марио и додаје да је на више мјеста у кући видио и разне лијекове и то чак и међу дјечијим играчкама.

Додаје да је кућа изгледала као "легло наркомана" што му је било запрепашћујуће с обзиром на то да је Саша био педантан и водио рачуна да кућа и окућница увијек буду уредни.

- Мала ми је тада рекла нешто чудно... Да је Саша тог дана усисавао кућу. А кућа је била страшно прљава. Он то у нормалном стању сигурно не би дозволио да се деси - каже Марио и додаје да у Сашину кућу није могло да се уђе без да вас уведе неко од укућана због паса које је имао.

Ово је Андреа Кајганић осумњичена за убиство Саше Кулишића

Ово је Андреа Кајганић осумњичена за убиство Саше Кулишића

Тај детаљ му је такође веома забрињавајући, а по њему се уклапа у дио теорије по којем је, како се сумња, Сашина кћерка након што је омамила оца лијековима откључала врата куће како би ушли А.К. и Д.Л.

Марио каже и да му је, након доласка полиције, Сашина кћерка дјеловала још чудније, још хладније. Све то га је навело на један од најтежих потеза у животу.

- Кад је Саша пронађен мртав, тешка срца сам узео телефон и назвао инспекторку... Рекао сам јој да посебну пажњу обрате на малу - рекао је Марио.

Дјевојчица је недуго након тога приведена и одређен јој је притвор. Сада остаје једино да се сачека окончање истраге и утврди шта се тачно односно како и зашто догодило.

Пријатељица убијеног Кулишића објавила потресан текст, ево шта је открила о осумњиченој за убиство

Пријатељица убијеног Кулишића објавила потресан текст, ево шта је открила о осумњиченој за убиство

Башићима остаје огромна празнина у срцу.

- Били смо као браћа - закључили су Марио и његов брат.

Истрага свирепог убиства Саше К, чије тијело је пронађено 30. јануара у шуми крај Добоја и даље траје. Оружје којим је Саша убијен још није пронађено.

На основу открића из досадашње истраге вјерује се да су мајка и малољетна кћерка дуже вријеме тровале Сашу лијековима.

Сашу је наводно неколико сати прије убиства малољетна кћерка омамила лијековима које је, како се сумња, купила њена тетка. Уситнила их је и сипала у воду од које је оцу потом направила лимунаду. Када је Саша омамљен заспао, позвала је мајку и Д.Л. и откључала врата куће.

Полиција још трага за ножем којим је убијен Кулишић

Полиција још трага за ножем којим је убијен Кулишић

Потом је, како се сумња, дјевојчица отишла у дневну собу и затворила врата, а у собу у којој је омамљени Саша спавао ушли су А.А. и Д.Л. Ударали су га, везали му руке, ноге и уста, па га тако везаног и од батина крвавог ставили у гепек аутомобила и кренули ка шуми код излетишта Преслица.

У шуми су оштрим предметом, како се претпоставља ножем, Сашу уболи четири пута у стомак и оставили га да умре.

(Извор: Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: